Порошенко вручив Савченко орден «Героя України»

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко нагородив українську льотчицю Надію Савченко орденом Золотої зірки.
Фото: uacrisis

Президент України Петро Порошенко нагородив українську льотчицю Надію Савченко орденом «Золотої зірки» та присвоїв звання Героя України.

«У нас із початку війни 27 українських хлопців та одна жінка отримали звання Героя України», – сказав Глава держави після вручення ордену, повідомляє «Слово і Діло».

Виступаючи з промовою, Савченко закликала росіян не боятися іта вставати з колін. «Я розумію, що це не та країна, де це просто зробити», – зазначила вона.

«Я буду працювати для того, щоб, по-перше, кожен полонений, який живий, повернувся живим, щоб якомога менше загинуло, й будемо працювати для того, щоб Україна була сильною», – додала Савченко.

У МЗС оприлюднили список українців, яких Росія утримує в полоніПостпред України при Раді Європи Дмитро Кулеба оприлюднив список українців, яких РФ утримує в полоні.

Своєю чергою, Порошенко подякував усій проукраїнській коаліції в світі, яка сприяла звільненню Савченко, зокрема канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, президенту Франції Франсуа Олланду та президенту США Бараку Обамі.

Надія Савченко повернулася в Україну сьогодні близько третьої години дня. Паралельно в Росію вилетіли затримані в Україні й помилувані українським Президентом російські ГРУшники Александров та Єрофеєв.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін також помилував Савченко. Обидва укази про помилування опубліковані на сайтах президентів РФ та України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: