Рева розповів, як боротиметься з дефіцитом Пенсійного фонду

Читать на русском
Очільник Мінсоцполітики Андрей Рева назвав чотири кроки, які допоможуть у боротьбі з дефіцитом Пенсійного фонду.
Андрій Ревафото: УНІАН

Розширення бази єдиного соціального внеску та встановлення мінімальної його плати, перегляд списку шкідливих професій, а також легалізація тіньового сектора зарплат допоможуть знизити дефіцит Пенсійного фонду.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, в першу чергу потрібно розширити базу оподаткування ЄСВ та внести до неї для початку аграріїв.

«Перше, що ми маємо зробити, це розширити базу оподаткування ЄСВ. Перш, ніж говорити про якісь інші радикальні кроки, давайте зробимо це. Я думаю, що суспільством така пропозиція має бути сприйнята», – сказав Рева.

Міністр також додав, що планує частково легалізувати тіньовий сектор зарплатні. Відповідна ініціатива передбачається змінами до закону «Про оплату праці», які стосуватимуться недержавного сектора.

«Як показують розрахунки, ми отримаємо легалізацію 2,5 млн додаткових платників ЄСВ. Це правильно й дозволить нам, не вдаючись до радикальних дій, збільшити кількість платників», – зазначив він.

Розенко розповів, кому підвищать пенсії в першу чергуЗ 1 травня підвищення пенсій на 6% відбудеться у тих пенсіонерів, пенсія яких залежить від прожиткового мінімуму, а також у людей, розмір пенсійної виплати яких не перевищує прожиткового мінімуму.

Крім того, останніми кроками для зниження дефіциту ПФ є встановлення мінімального внеску ЄСВ у розмірі 640 гривень та перегляд списку шкідливих професій.

«За Януковича був ухвалений список 1 і 2 шкідливих професій. Ми його переглянемо та залишимо дійсно шкідливі роботи, які реально шкодять здоров'ю людей і дійсно дають підстави для дострокового виходу на пенсію», – додав міністр.

Рева навів приклад шахтаря та директора шахти, який за цим списком також має шкідливість роботи й раніше йде на пенсію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: