Міністр соцполітики розповів, скільки українців отримають субсидії на газ

Читать на русском
Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, скільки домогосподарств в Україні отримають субсидію в зв'язку з підвищенням тарифу на газ.
Андрій Рева

У зв'язку з підвищенням тарифу на газ для населення субсидію на оплату житлово-комунальних послуг зможуть отримати 8-9 млн мільйонів українських домогосподарств.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє «Слово і Діло».

За словами міністра, нові тарифи ЖКГ приведуть до збільшення кількості абонентів, які потребують субсидування, на 50%.

Як зростуть тарифи після підвищення Кабміном ціни на газ?Уряд України 27 квітня 2016 встановив єдину ціну на природний газ для всіх категорій споживачів, тим самим здійснивши давню мрію відмовитися від перехресного субсидування в економці країни.

«Передбачено збільшення на 5 млрд 269 млн грн обсяг фінансування програм житлових субсидій населенню, оскільки підвищення ціни на газ, за нашими розрахунками, призведе до збільшення кількості одержувачів субсидій орієнтовно на 50%... очікуване збільшення домогосподарств, які матимуть право на отримання субсидій, до 8-9 млн домогосподарств з майже 15 млн домогосподарств, які є в нашій країні на сьогоднішній день», – зазначив Рева.

Також міністр наголосив на важливості спрощення процедури оформлення субсидій, зокрема на подачі заяви про субсидії та декларації про доходи в електронному вигляді.

Рева пообіцяв, що з 1 жовтня буде запроваджено єдине уніфіковане програмне забезпечення для розрахунку субсидій у всіх органах соцзахисту населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: