НБУ наростив резерви на півмільярда доларів

Читать на русском
ЗВР зросли за рахунок викупу НБУ в комерційних банків валюти, яка протягом квітня становила 675,8 млн доларів.

Попередні дані Національного банку України про динаміку коштів у золотовалютних резервах свідчать про їх зростання в квітні на 4,1%, або на $519,5 млн.

Станом на 1 травня 2016 року ЗВР НБУ склали $13,241 млрд в еквіваленті, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані НБУ.

«Після скорочення обсягу резервів у березні, протягом квітня їх обсяг зріс на 4,1% або 519,5 млн дол. США, майже повернувшись до рівня, досягнутого на початок 2016 року. За останні 12 місяців резерви зросли на 37,5%», – повідомляється на сайті НБУ.

ЗВР зросли за рахунок викупу НБУ в комерційних банків валюти, яка протягом квітня становила $675,8 млн. «Аукціонів із продажу валюти Національний банк протягом квітня не проводив», – підкреслили у регулятора.

Нарощуванню ЗВР також сприяло надходження на користь уряду $651,1 млн від розміщення облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у доларах США, й $10 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

НБУ також у квітні повернув гроші за операцією swap в сумі $762,2 млн.

НБУ знижує облікову ставку до 19%: що це означає для українців?Національний банк України знижує облікову ставку з 22% до 19% річних із 22 квітня поточного року.

«За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань і поточних операцій уряду та Національного банку України», – повідомляється на сайті НБУ.

Нагадаємо, що в квітні НБУ істотно наростив скупку валюти у комбанків.

Як повідомлялося раніше, НБУ планує перерахувати протягом 2016 року на рахунки Державного бюджету України прибуток у розмірі 38 млрд 164 млн грн, що на 164 млн грн більше, ніж було заплановано в Держбюджеті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: