НБУ перерахує значну суму власного прибутку до Держбюджету

Читать на русском
Прибуток до розподілу склав 54,2 млрд грн. Частина цього прибутку обсягом 16 млрд грн буде спрямована на збільшення загальних резервів НБУ. Інша частина обсягом 38,164 млрд грн буде перерахована до Державного бюджету України.

Національний банк України планує перерахувати протягом 2016 року на рахунок Державного бюджету України прибуток у розмірі 38 млрд 164 млн грн, що на 164 млн грн більше, ніж було заплановано в Держбюджеті.

Про такий рівень прибутку свідчить результат консолідованої фінансової звітності за 2015 рік, який мав бути затверджений Радою центрального банку, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

У повідомленні наголошується, що чистий дохід НБУ в 2015 році склав 85,2 млрд грн. Чистий процентний дохід НБУ після вирахування резервів склав 43,2 млрд грн.

Витрати Національного банку (без урахування процентних і комісійних витрат) склали 3,9 млрд грн. Ці кошти були використані на утримання персоналу, виготовлення банкнот і монет, а також адміністративно-господарські витрати.

Фінансовий результат НБУ в 2015 році склав 81,4 млрд грн.

Прибуток до розподілу склав 54,2 млрд грн. Частина прибутку обсягом 16 млрд грн буде спрямована на збільшення загальних резервів НБУ. Інша частина обсягом 38,164 млрд грн буде перерахована до Державного бюджету України.

У НБУ розповіли, коли PayPal повноцінно запрацює в УкраїніPayPal і Національний банк України (НБУ) вивчають можливість розширення платіжного сервісу в Україні.

Відзначимо, що зазначеної суми прибутку, яку НБУ планує перерахувати до Бюджету країни, цілком вистачає на покриття витрат на субсидування населення щодо послуг житлово-комунального господарства. Як повідомляли в Мінсоцполітики, для надання пільг і субсидій на оплату ЖКГ цього року передбачено 35 млрд грн. Однак у Міністерстві на ці цілі планують «вибити» ще 5 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, останнім часом НБУ нарощує скупку валюти у комерційних банків через надлишок її пропозиції.

Нагадаємо, що НБУ знизив облікову ставку з 22% до 19% річних 22 квітня цього року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: