У Мінсоцполітики розповіли, як нова ціна на газ вплине на субсидії

Читать на русском
У Мінсоцполітики також пропонують додатково збільшити витрати на субсидування ще більш ніж на 5 млрд грн.

У зв'язку з підвищенням цін на природний газ і теплову енергію в опалювальному сезоні 2016/2017 Міністерство соціальної політики України прогнозує зростання кількості сімей, які звернуться за призначенням субсидії, до 8 млн.

Про це повідомляється на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

«Одночасно з рішенням про нові ціни на природний газ урядом України прийнято й рішення щодо вдосконалення механізму надання житлових субсидій для підвищення ефективності цієї програми», – повідомляється в публікації.

Прогнозується збільшення кількості сімей, які звернуться за призначенням субсидій, до 8 млн.

У Міністерстві нагадали, що в Державному бюджеті України на 2016 рік для надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг передбачено 35 млрд грн. Однак у відомстві пропонують додатково збільшити зазначені витрати ще більш ніж на 5 млрд грн.

У «Нафтогазі» розповіли, скільки отримує Бюджет від встановлення єдиної ціни на газЄдина ціна на природний газ для споживачів принесе додаткових платежів до Державного бюджету України близько 7 млрд грн.

«Це дозволить у повному обсязі забезпечити фінансування пільг і субсидій домогосподарствам, які не зможуть самостійно оплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги», – підкреслили в Міністерстві.

Як повідомлялося раніше, за минулий опалювальний сезон одержувачами енергосубсідій стали 5,5 млн українських домогосподарств, що становить 36% від їх загальної кількості.

Водночас ЄБРР вважає наявну в Україні систему надання житлових субсидій неефективною та закликає її монетизувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: