В Мінсоцполітики розповіли, як українцям отримати субсидії

Читать на русском

З 1 травня бажаючі отримати житлову субсидію повинні будуть надавати тільки два документи.

Про це в ході брифінгу заявив директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Голос.ua».

Як зазначає Музиченко, щоб органи соцзабезпечення почали розглядати можливість отримання сім'єю житлової субсидії, заявнику з 1 травня достатньо буде надати тільки два документи: заяву на отримання субсидії, а також спрощену форму декларації.

«В Мінсоцполітики розуміють складність оформлення субсидії через велику кількість документів і довгу процедуру їх заповнення. Саме тому влада ухвалила рішення стимулювати населення шляхом спрощення процедури оформлення документів», – зазначив Музиченко.

Також він додає, що у новому варіанті декларація буде займати тільки одну сторінку (зараз три). «Вона буде зрозуміла настільки, щоб людина могла без сторонньої допомоги її заповнити», – підкреслив чиновник.

Нагадаємо, кількість неплатежів серед населення за послуги ЖКГ за останній місяць зросла більше, ніж на сто відсотків. Тож у мінсоцполітики сподіваються, що нова система субсидій допоможе людям і врятує країну. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: