У Розенка дозволили оформляти субсидії на орендоване житло

Читать на русском

Тепер українці зможуть оформляти субсидії без контакту з чиновниками на 12, а не на 6 місяців.

Про це на годині запитань до уряду в Верховній Раді розповів глава Мінсоцполітики Павло Розенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Так, він зазначив, що на сьогоднішній день претендувати на субсидіїї можуть 3 мільйони людей, а отримують лише 1, тому міністерство запровадило спрощену систему отримання субсидій. Крім того, оформлення субсидій буде відбуватися на 12 місяців, а не на 6, як це відбувається зараз.

«Зараз запроваджено спрощений вигляд декларації та заяви. Лише два документи. Постановою уряду чітко заборонено вимагати у людей будь-які додаткові довідки. Людям не треба буде кожні 6 місяців подавати заявки. Все буде робитись в автоматичному режимі. Перерахунок субсидій на наступний період відбуватиметься автоматично», – заявив Розенко.

Він також зазначив, що вилучені штучні обмеження, які застосовувались для відмови у наданні субсидій, «як то навчання дітей чи проведення операцій більш як на 10 тисяч гривень, чи утримання майнового паю в селі».

Як зазначив Розенко, тепер рахуватимуть реальні доходи людей, а не нараховані гроші. Також Міністерство передбачило «революційну» можливість оформляти субсидії для людей, які орендують житло.

«На сьогоднішній день така можливість формально була, але для цього необхідно було зареєструвати орендаря  в орендованому житлі. Ясна річ, орендодавець не дуже хотів би реєструвати у своєму житлі сторонню особу»,  розповів міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: