ЄБРР закликав монетизувати житлові субсидії в Україні

Читать на русском
Чинна система субсидування послужила свою службу цього року, коли вона дійсно була потрібна в терміновому порядку, щоб зняти соціальну напругу.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вважає наявну в Україні систему надання житлових субсидій неефективною й закликає її змінити.

Про це на міжнародному інвестиційному форумі заявила заступник директора ЄБРР в Україні Марина Петров, передає «Слово і Діло» з посиланням на Energynews.

«Одна з проблем сьогоднішньої системи дотацій – людям реально грошей не дають, вони не в змозі ними розпоряджатися, тому ми дуже часто читаємо в пресі, що іноді топлять навіть зайве для того, щоб використовувати ліміт», – сказала Петров.

Вона наголосила, що поточна ситуація є в корені неправильною, додавши, що цим грошам знайдеться краще застосування в країні, яка воює.

«Чинна система субсидування зробила свою справу цього року, коли вона дійсно була потрібна в терміновому порядку, щоб зняти соціальну напругу. Але ми сподіваємося, що вона буде реформована та переорієнтована на енергоефективність», – додала заступник директора ЄБРР.

За її словами, поточне субсидування направлене лише на підтримку споживання верствам населення, що біднішають.

Нагадаємо, що міністр соціальної політики Павло Розенко прогнозує збільшення кількості сімей, які отримають житлові субсидії, до 9,5 млн у разі подальшого зростання тарифів на природний газ для населення.

Альтернативи грошам МВФ, Світового банку та ЄБРР у нас просто немає – експертДиректор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій розповів, чому Україна ризикує залишитися без грошей МВФ.

Представники ЄБРР раніше заявляли, що в разі необхідності Банк поповнить поновлювану кредитну лінію на купівлю газу для проходження опалювального сезону 2016/17 в Україні.

У 2016 році ЄБРР планує вкласти в Україну близько 1 млрд євро інвестицій, які в першу чергу будуть спрямовані на приватний бізнес.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: