Кабмін готується застосувати Нацгвардію проти копачів бурштину

Читать на русском
Проблема набула серйозних масштабів, тому для її вирішення необхідна координація всіх відповідних структур, а не лише правоохоронних органів.
Розграбовані території після незаконного видобутку бурштину

Кабінет міністрів України розглядає можливість введення частин Національної гвардії у Рівненську область для вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину. Наразі там працює оперативна група МВС.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє «Слово і Діло».

«В області зараз працює оперативна група, а найближчим часом питання незаконного видобутку бурштину буде розглядатися в Кабінеті міністрів України та на законодавчому рівні», – сказав Яровий.

Він підкреслив, що проблема набула серйозних масштабів, тому для її вирішення необхідна координація всіх «відповідних структур», а не лише правоохоронних органів.

Заступник міністра зазначив, що за необхідності рішення про введення нацгвардійців у Рівненську область буде ухвалене. «Ми будемо діяти толерантно, але безкомпромісно», – сказав Сергій Яровий.

Нагадаємо, що в результаті зіткнення грабіжників бурштинових покладів і працівників поліції 30 березня в Рівненській області постраждало десять поліцейських. З їх числа 5 є працівниками спецпідрозділів, ще п'ять – працівники Сарненського відділу поліції.

Як повідомлялося раніше, глава МВС України Арсен Аваков звільнив в. о. начальника Національної поліції Рівненської області Сергія Максимова, якого підозрюють у «кришуванні» незаконного видобутку бурштину в Рівненській і Житомирській областях.

На засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, яке пройшло 30 березня, стало відомо хто очолює «бурштинову мафію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: