У Польщі затримали рекордну партію українського бурштину

Читать на русском
Прикордонна служба Польщі знайшла в вантажівці, яка їхала з України, рекордну партію нелегального бурштину.
TVN 24

Польські прикордонники в пункті пропуску «Дорогуськ» на українсько-польському кордоні затримали 1,5 тонни бурштину, який у вантажному автомобілі контрабандою намагалися вивезти з України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на польський телеканал TVN 24.

«У ході перевірки співробітники правоохоронних органів помітили, що під легальним товаром, заявленим до реєстрації, заховані сумки та картонні коробки. Виявилося, що вони заповнені бурштином», – повідомили польські прикордонники.

За їх словами, це найбільша одноразова партія контрабандного бурштину, яку намагалися перевезти через українсько-польський кордон. За весь 2015 рік митниця Люблінського воєводства сумарно затримала на кордоні 900 кг бурштину.

Яценюк передумав запроваджувати ліцензії на видобуток бурштинуУ парламенті досі немає жодного законопроекту про ліцензування видобутку бурштину, хоча прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв зайнятися цим восени.

Польські прикордонники підрахували, що вартість партії становить 24 млн злотих (це більше 165 млн гривень).

Затримані водії вантажівки, громадяни України й Польщі, заперечують свою причетність до контрабанди. Розслідуванням їхніх дій займеться прокуратура польського міста Хелм.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков вчора, 16 березня, попросив ввести до північних районів області додаткові підрозділи Національної поліції та частин Національної гвардії, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: