Конфіскований у Рівненській області бурштин виявився державним

Читать на русском
Вилучені напередодні в Рівненській області 2,6 тонни бурштину належать державній компанії «Укрбурштин».

Вилучені напередодні в Рівненській області 2,6 тонни бурштину належать державній компанії «Укрбурштин».

Про це сьогодні на прес-конференції заявила арбітражний керуючий компанії Олена Левкович, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Левкович заявила, що «Укрбурштин» має намір повернути собі вилучений правоохоронцями «сонячний камінь» і буде подавати до суду.

Аваков: конфіскований бурштин не належить «Укрбурштину»Глава МВС Арсен Аваков наполягає на тому, що вилучені 2,5 тонни бурштину не належать державній компанії «Укрбурштин».

За її словами, вилучений бурштин був підготовлений для проведення експертизи, яка повинна була встановити, що це дійсно бурштин, і визначити стартову ціну для його продажу. Сам продаж був схвалений комітетом кредиторів компанії, а виручені гроші повинні були піти на погашення боргів «Укрбурштину», уточнила Левкович.

Вона також зазначила, що правоохоронним органам було своєчасно надано всі необхідні документи, що підтверджують законність видобутку цієї партії бурштину.

Нагадаємо, напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відзвітував про успішну спецоперацію МВС і ДФС по затриманню рекордної кількості бурштину в Рівненській області, який мав піти на продаж за кордон. Аваков також пообіцяв повернути вилучений бурштин державі.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: