Аваков звільнив начальника поліції Рівненської області

Читать на русском
У силових структурах Рівненській області слід очікувати звільнень й інших осіб-учасників бурштинової мафії.
В.о. начальника Нацполіції Рівненської області Сергій Максимов

Глава МВС України Арсен Аваков звільнив в. о. начальника Національної поліції Рівненської області Сергія Максимова, якого підозрюють у «кришуванні» незаконного видобутку бурштину в Рівненській і Житомирській областях.

Про це пише народний депутат від «Радикальної партії» Олега Ляшка Ігор Мосійчук, повідомляє «Слово і Діло».

«Це перший, але суттєвий крок у боротьбі з бурштиновою мафією. Впевнений, Максимов має бути не лише звільнений з органів, а й понести кримінальну відповідальність разом зі своїми колегами Заславським, Голубошем і Єфтенієм», – пише Мосійчук.

За його словами, в силових структурах Рівненської області слід очікувати звільнень й інших осіб-учасників «бурштинової мафії».

«І, звичайно ж, відставка голови Рівненської ОДА Віталія Чугуннікова, який має безпосередній стосунок до злочинної діяльності бурштинової мафії», – каже Мосійчук.

Нардеп поінформував, що новим начальником Національної поліції Рівненської області буде призначений Сергій Князєв. «Це досвідчений, бойовий офіцер, який пройшов горнило національно-визвольної війни на Сході», – дав характеристику майбутньому начальнику поліції Рівненської області Ігор Мосійчук.

Він також додав, що покладає певні надії на нового начальника Національної поліції Рівненської області в справі боротьби з «бурштиновою мафією». «Сподіваюся, що одним із перших кроків начальника Нацполіції Рівненської області стане арешт «смотрящего» від бурштинової мафії за незаконним видобутком бурштину, сумнозвістого «дядька Федора», – завершив Мосійчук.

Як раніше заявляв Ігор Мосійчук, на території Рівненської області видобуток бурштину відбувається не просто за сприяння представників місцевих правоохоронних органів, а й за їхньою особистою участю в цьому. При цьому, головним «смотрящим» за незаконним видобутком бурштину є громадянин Анатолій Іваницький, більш відомий як «дядя Федір».

Вчора, 3 квітня, голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе закликала зібрати засідання Ради національної безпеки і оборони з бурштинового питання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: