Кабмін вирішив, на що направить залишок «кіотських грошей»

Читать на русском
Кабінет міністрів України витратити 300 млн гривень на вагони метро й 700 млн гривень – на автівки для Нацполіціі.
Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів України має намір виділити близько 300 млн гривень, отриманих за Кіотським протоколом, на модернізацію рухомого складу столичної підземки. Близько 700 млн гривень підуть на закупівлю автомобілів для Національної поліції.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду.

За його словами, Київська міськдержадміністрація просить у Кабміну виділити частину «кіотських коштів» на продовження проекту модернізації вагонів столичного метрополітену.

З мільярда гривень, якими володіє Україна за Кіотським протоколом, Кабмін ухвалив рішення направити 70% суми на закупівлю екологічних автомобілів із гібридними двигунами для патрулів Національної поліції, а 30% – на модернізацію вагонів київського метро.

Кличко запускає 25 оновлених вагонів метро замість обіцяних 30Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у презентації другої черги модернізованих вагонів Київського метрополітену.

Глава МВС Арсен Аваков зазначив, що ці 700 млн гривень дозволять повністю забезпечити реформовану Нацполіцію новими автомобілями.

Кабмін ухвалив рішення почати переговори з японськими партнерами щодо виділення двох траншів на ці проекти.

Нагадаємо, в січні Національне антикорупційне бюро вже почало досудове розслідування за фактом спроби нецільової розтрати понад 480 млн «кіотських» гривень у Міністерстві екології та природних ресурсів України.

«Слово і Діло» зафіксувало 459 обіцянок Яценюка. Рівень відповідальності прем'єр-міністра – 54%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: