Савченко можуть обміняти на російських торговців зброєю та кокаїном

Читать на русском
Зараз ідуть консультації про можливість звільнення Савченко шляхом обміну на російських громадян. У цьому списку, в числі інших, фігурують торговець зброєю Віктор Бут і льотчик Костянтин Ярошенко.
торгівець зброєю Віктор Бут

Представники Російської Федерації ведуть переговори з американською стороною про обмін української льотчиці Надії Савченко на групу російських громадян, ув'язнених в американських пенітенціарних установах, в тому числі торговця зброєю Віктора Бута та постачальника кокаїну Костянтина Ярошенка.

Про це пише російський «Інтерфакс» з посиланням на інформовані джерела, повідомляє «Слово і Діло».

«Російська сторона запропонувала список своїх співгромадян, в обмін на видачу яких готова звільнити українського військовослужбовця», – сказав співрозмовник російського агентства «Інтерфакс».

Як повідомило джерело, на цьому етапі переговорного процесу йдуть консультації про можливість звільнення Савченко шляхом обміну на російських громадян. У цьому списку фігурують торговець зброєю Віктор Бут і льотчик Костянтин Ярошенко, якого засудили на 20 років в'язниці за постачання кокаїну в Ліберію.

Савченко засудили до 22 років позбавлення волі (доповнено)Донецький міський суд Російської Федерації визнав українську льотчицю Надію Савченко винною в причетності до обстрілу, в результаті якого загинули російські журналісти.

Нагадаємо, що Віктор Бут був заарештований 6 березня 2008 року в Бангкоку. В результаті дворічної тяганини він був виданий владі США та в листопаді 2011 року був засуджений на 25 років за змову з метою продажу великої партії зброї лівому колумбійському угрупованню ФАРК. Бут відбуває термін у місті Меріон в Іллінойсі.

Як повідомлялося раніше, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну на полонених спецназівців Александрова і Єрофеєва Росія в рамках Мінських угод не обміняє.

Українська влада висловила готовність обміняти двох полонених російських спецназівців на засуджену до 22 років колонії українську льотчицю Надію Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: