Експерт пояснив, чому для українських політиків Савченко може стати небезпечною фігурою

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Для багатьох політичних сил повернення Савченко означатиме, що в Україні з'явилася нова людина з політичними амбіціями, яка матиме підтримку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Якубін, аналізуючи винесення вироку суду в справі Надії Савченко.

«Поки що ми можемо бачити, що ведуться переговори не між Києвом і Москвою, а скоріше між Москвою та Вашингтоном з приводу подальшої долі Савченко. Після вердикту суду будуть вирішені ключові питання. По-перше, про те, де вона відбуватиме термін ув'язнення. У Вашингтоні хотіли б, щоб це була Україна», – розповідає політолог.

Як підкреслив експерт, для українського політикуму це питання є суперечливим.

«Для нашого політикуму Надія Савченко зручна як «символ», політик, який страждає, перебуваючи в стінах каземату. Але як політик, який реально приїде в Україну й буде задавати певний тон, вона є небезпечною», – пояснює він.

На його думку, Савченко занадто рано заявила про свої політичні амбіції.

Звільнення Савченко розміняють на пункт Мінських угод – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Надія Савченко вирішила припинити сухе голодування.

Також політолог припустив, що Савченко навряд чи отримає термін у 25 років.

При цьому експерт зазначив, що частково адвокати, які ведуть справу Савченко, займаються піаром і будують кар'єру.

«Є бажання зробити з неї якийсь символ, але символ, що перебуватиме в застінках і не стане робити заяви, незручні для українських політиків», – вважає Олексій Якубін.

Як відомо, вирок українській льотчиці Надії Савченко збираються оголошувати протягом двох днів.

Нагадаємо також, що 17 березня Петро Порошенко передав до ЄС санкційний «список Савченко», до якого увійшли 46 осіб, в тому числі й президент РФ Володимир Путін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: