Найєм розповів, чому в «БПП» вирішили позбавити мандата Фірсова

Читать на русском
Народний депутат з фракції «БПП» Мустафа Найєм наполягає на тому, що рішення «БПП» про  позбавлення депутатського мандата Фірсова та Томенка порушує КУ.

Народний депутат з фракції «БПП» Мустафа Найєм переконаний, що рішення позбавити депутатського мандата Єгора Фірсова та Миколи Томенка, які раніше вийшли з фракції, є незаконним та неконституційним.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

На переконання нардепа, це політичне рішення, яке викликане тим, що Фірсов відкрито говорив про корупцію в лавах фракції «БПП».

Як пояснив Найєм, відкликаючи мандат «БПП» посилається на ч. 6 ст. 81 Конституції, згідно з якою, повноваження нардепа припиняються достроково в разі його виходу зі складу партії, за списками якої він був обраний.

Полювання на відьом: навіщо депутатам закон про «партійну диктатуру»?«Слово і Діло» спробувало розібратися у справжніх причинах прийняття законопроекту, який в народі вже прозвали законом про «партійну диктатуру».

«При цьому вказується, що в такому разі повноваження народного депутата припиняються достроково на підставі закону за рішенням вищого керівного органу партії. Але відповідного закону, що регулює процедуру прийняття рішення про позбавлення мандата в законодавчому полі немає», - наголосив він.

Тобто, це підтвердження того, що рішення є абсолютно незаконним і йде в розріз із положеннями КУ.

Нагадаємо, Єгор Фірсов вийшов із фракції «Блоку Петра Порошенка» 8 лютого. Томенко зробив відповідну заяву раніше – 25 грудня минулого року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: