Ще одна країна Європи планує обмежити роботу одного з пунктів пропуску на кордоні з рф

Читать на русском
Згідно зі словами очільника естонського відомства, рішення обмежити режим роботи прикордонного пункту має дві причини – санкції та економія.
Ілюстративне фотоcensor.net

Естонія має намір скоротити режим роботи прикордонного пункту «Койдула» на кордоні з країною-агресором, не обслуговуючи його вночі. Перед цим подібне рішення раніше було ухвалено щодо КПП «Нарва-1».

Про це повідомляє місцеве видання ERR, цитуючи заяву міністра фінансів Естонії Марта Вирклаєва.

Згідно зі словами очільника відомства, рішення обмежити режим роботи прикордонного пункту має дві причини – санкції та економія.

«По-перше, більш ефективне виконання санкцій. Транспортні потоки скоротилися, і ми не повинні тримати кордон із рф відкритим у нічний час. По-друге, звичайно, тут є і певна економія. Так, оскільки йдеться тільки про нічний режим роботи, то вона невелика, але якщо більше не розумно постійно тримати кордон відкритим, то будь-яка економія схвалюється», - додав Вирклаєв.

Як відомо, з 1 травня прикордонний пункт у Нарві працюватиме щодня не в цілодобовому режимі, а з 7:00 до 23:00. У МВС Естонії раніше зазначали, що прикордонні пункти «Койдула» та «Лухамаа» продовжать працювати в цілодобовому режимі.

Нагадаємо, Фінляндія оголосила, що закриває декілька пунктів пропуску через море та озера, які раніше були відкриті для росіян.

Також у понеділок, 22 квітня, завершилася акція протесту польських фермерів біля пункту пропуску Ягодин – Дорогуськ на кордоні з Україною. Вантажівки не пропускали з лютого цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: