Заради газу Росія готова опуститися на саме дно

Читать на русском
Якщо європейська сторона висловить зацікавленість, то Росія готова почати будівництво трубопровідного проекту дном Чорного моря.

Влада РФ уже вкотре висловила готовність побудувати газопровід по дну Чорного моря на зразок «Південного потоку», якщо Єврокомісія проявить зацікавленість.

Такий сигнал європейцям дав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«Такі проекти опрацьовуються, обговорюються з можливими партнерами, але, знову ж таки, все в підсумку залежатиме від того, наскільки передбачувано та конструктивно поведеться Єврокомісія», – заявив Пєсков.

За його словами, якщо європейська сторона висловить зацікавленість, то Росія готова почати будівництво трубопровідного проекту по дну Чорного моря. «Це неодноразово з російської сторони підтверджувалося», – підкреслив Пєсков.

Експерт розповів, чим загрожує намір росіян прокласти по дну Чорного моря новий газопровідЕксперт проаналізував інформацію про те, що «Газпром» анонсував новий газопровід по дну Чорного моря.

Також він нагадав, що місяцем раніше глава концерну «Газпром» Олексій Міллер здійснив поїздку до Італії, де підписав меморандум щодо проекту використання дна Чорного моря, «щоб потім до Греції та Італії здійснювати поставки газу».

Нагадаємо, що керівництво РФ регулярно посилає сигнали Єврокомісії та владі Туреччини про готовність почати будівництво газопроводу до Південної Європи після того, як вона згорнула проект «Південного потоку».

Як повідомлялося раніше, газопровідні амбіції РФ у регіоні Чорного моря зараз здійснюються у вигляді труби через Керченську протоку, яка з'єднає Краснодарський край і окупований Крим. Однак це може призвести до додаткових санкцій на компанії, які здійснюють цей проект.

Цей газотранспортний проект буде використовуватися для здійснення доступу до покладів природного газу шельфу Чорного моря біля берегів анексованого Кримського півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: