Росії не терпиться продати дорогий газ Україні

Читать на русском
Україні потрібен газ для надійного проходження зимового періоду та забезпечення транзиту європейським споживачам.
Міненерго РФ Олександр Новак

Міністр енергетики РФ Олександр Новак висловив готовність російської сторони почати постачання природного газу в Україну, щойно почнеться традиційний сезон закачування до підземних сховищ.

Про це пише агентство «Прайм», повідомляє «Слово і Діло».

«Тут абсолютно зрозуміла ситуація: Україні потрібен газ для надійного проходження зимового періоду та забезпечення транзиту європейським споживачам. З нашого боку ми готові їм поставити необхідні обсяги газу», – сказав Новак.

Відзначимо, що переговори щодо закачування російського газу до українських ПСГ ще не почалися, проте Європейська комісія вже висловила готовність бути посередником у переговорах між Україною та Росією в узгодженні питань про постачання та транзит природного газу.

Україна без російського газу – підіб'ємо підсумкиЗниження споживання газу відбувалося не лише за рахунок падіння промисловості окупованого Донбасу. В промисловості споживання блакитного палива скоротилося на 7 млрд куб м.

Вчора, 16 березня, міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що вважає адекватною для України ціну тисячі кубометрів газу в діапазоні $160-$170, у той час як ціна російського газу для України в I кварталі 2016 року становила 212 за тис. куб. м.

Нагадаємо, що в опалювальний сезон 2015/16 рр. Україна увійшла із запасами газу в сховищах обсягом 17 млрд куб. м. Станом на 14 березня 2016 року в ПСГ було 9,436 млрд куб. м газу. Протягом всього опалювального сезону 2015/16 рр. Україна обходилася без використання імпорту природного газу з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: