Україна з лютого істотно збільшила імпорт газу з Європи

Читать на русском
Збільшення фізичних поставок газу буде відбуватися за рахунок дозавантаження словацького та угорського маршрутів імпорту газу.

Українські трейдери з лютого значно наростили імпорт газу з ЄС, а також збільшили на сьогодні заявки на дві третини порівняно з попереднім днем.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook глава піар-відділу в ДП ПАТ «Укртрансгаз» Максим Белявський, повідомляє «Слово і Діло».

«Згідно із заявкою, очікуємо збільшення надходжень природного газу з Європи. Обсяги повинні вирости з 10,5 до 17,4 млн куб. м на добу», – пише Белявський.

Він уточнює, що збільшення фізичних поставок газу буде відбуватися за рахунок дозавантаження словацького та угорського маршрутів імпорту газу.

За його словами, маршрути поставок природного газу в Україну з боку ЄС мали вільними потужностями. «У січні 2016 року середньодобові вільні потужності на газовимірювальній станції (ГВС) Будінце склали близько 13 млн куб. м на добу, на державну виконавчу службу Берегдароц – 15,4 млн куб. м на добу, на державну виконавчу службу Германович – 3,1 млн куб. м на добу», – йдеться в повідомленні.

Але з лютого замовники послуг із транспортування газу значно збільшили використання заброньованих потужностей на міждержавних точках з'єднання.

Росія планує викачувати український газ із шельфу Чорного моряРосійська Федерація розраховує отримати до 2017 року доступ до покладів природного газу шельфу Чорного моря біля берегів анексованого Кримського півострова.

«На ГВС Будінце було використано майже 97,1% від максимальної технічної можливості прийому газу через цю точку з'єднання, на ГВС Германович вільна потужність зменшилася майже втричі й було використано 80% від максимальної технічної можливості», – пише Белявський.

Нагадаємо, що ПАТ «Укртрансгаз» планує до кінця року приступити до початку процесу модернізації української газотранспортної системи.

Як повідомлялося раніше, Україна з кінця листопада 2015 року не здійснює імпорт газу з Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: