У Порошенка назвали три варіанти виходу з політичної кризи

Читать на русском
В АП назвали три варіанти переформатування Кабінету міністрів і запропонували можливих кандидатів на заміну Арсенію Яценюку.

Прес-секретар Президента України розповів про три варіанти розвитку подій, які наразі обговорюються для виходу із політичної кризи.

Про це Святослав Цеголко написав у своєму Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Станом на сьогодні в Адміністрації Президента бачать кілька варіантів виходу з політичної кризи.

Про який сценарій зміни прем'єра та ротацій у Кабміні могли домовитися на Банковій? ЕкспертПолітолог проаналізував інформацію про те, що на Банковій можуть домовитися про добровільну відставку Яценюка, призначення Гройсмана прем'єром, а Бурбака – новим спікером ВР.

Перший варіант – формування технократичного уряду на чолі з міністром фінансів Наталією Яресько. Такий варіант можливий у разі об’єднання всіх проєвропейських фракцій навколо технократичного уряду.

Ще одна пропозиція – формування політичного уряду на чолі з лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим. «Мета цього уряду, як і попереднього, – пришвидшення темпу реформ», – пояснив прес-секратар Порошенка.

«Якщо парламентські сили мають інші кандидатури, нехай пропонують їх і знаходять 226 голосів у Верховній Раді. Президент готовий працювати з будь-яким кандидатом, якого запропонує коаліція», – резюмував Цеголко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: