Кандидати у прем'єри та їхня відповідальність: Яресько, Гройсман та Саакашвілі

Читать на русском
Хто найбільш гідний посісти місце Яценюка – Гройсман, Яресько або одеський губернатор Саакашвілі?

У ЗМІ сьогодні з'явилася інформація про те, що міністр фінансів України Наталія Яресько погодилася очолити Кабінет міністрів у разі відставки Яценюка. За даними джерел в Адміністрації Президента, 9-10 березня парламент має намір зробити ще одну спробу відправити чинного прем'єр-міністра у відставку.

У зв'язку з цим «Слово і Діло» вирішили показати, хто з імовірних кандидатів на посаду глави уряду найбільш відповідально ставиться до своєї роботи.

Для цього ми проаналізували всі обіцянки можливих претендентів, які можуть замінити Арсенія Яценюка: Наталії Яресько, Міхеіла Саакашвілі та Володимира Гройсмана.

Глава Мінфіну серед представлених персон є найменш безвідповідальною – на її рахунку лише дві провалені обіцянки з 30 нами зафіксованих. Частка виконаних обіцянок у неї становить 57%.

Голова Одеської обласної держадміністрації Міхеіл Саакашвілі провалив 16% своїх обіцянок. Показник відповідальності одеського губернатора становить 44%. Також варто відзначити, що сам Міхеіл Ніколозович, за його ж словами, не претендує на крісло глави Кабміну, мотивуючи це більш глобальними планами в українській політиці.

Відповідаючи на запитання про перспективу прем'єрства нинішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман відповів, що не виключає можливості очолити Кабмін. Варто зазначити, що серед кандидатів на посаду прем'єра, включаючи й самого Яценюка, Гройсман є найбільш відповідальним політиком.

У спікера парламенту 64% виконаних обіцянок. Водночас рівень безвідповідальності Гройсмана становить 24%.

Найбільш безвідповідальним серед представлених політиків можна вважати тільки самого Арсенія Петровича. Нинішній прем'єр провалив 25% обіцянок. Рівень його відповідальності – 53%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: