Збори з єдиного соцвнеску впали на 23% – ДФС

Читать на русском
Скорочення зборів за ЄСВ сталося внаслідок зниження бази оподаткування, хоча індикативні показники Бюджету на вказаний період за ЄСВ виконані на 103,8%.

Надходження від збору єдиного соціального внеску в січні-лютому 2016 року знизилися на 23,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

В абсолютному вираженні зниження збору з ЄСВ склало 6 млрд грн, знизившись до 19,8 млрд грн, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби України.

У повідомленні уточнюється, що скорочення зборів за ЄСВ сталося внаслідок зниження бази оподаткування, хоча індикаторні показники Бюджету на вказаний період за ЄСВ виконані на 103,8%.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звертався до представників бізнесу з проханням вийти з тіні, використовуючи ЄСВ, і платити чесні зарплати. З цією метою уряд минулого року зменшив податок на заробітну плату вдвічі.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», реформа оподаткування, яка мала запрацювати ще з початку 2015 року, так і не допомогла легалізувати заробітні плати українців і, як результат, вивести з тіні значну частину економіки країни.

При розробці Бюджету-2016 уряду вдалося збалансувати його та підвищити податки для українських олігархів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: