Порошенко не дав згоду на обмін Савченко, коли вона була в Україні – Корбан

Читать на русском
Геннадій Корбан звинуватив Президента Петра Порошенка у небажанні обміняти Надію Савченко, коли вона була у полоні бойовиків
Геннадій Корбан

Президент України Петро Порошенко не дав згоду на обмін Надії Савченко, коли вона ще була в Луганській області.

Про це повідомив лідер «УКРОПу» Геннадій Корбан, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

За словами політика, коли Савченко знаходилася у полоні бойовиків «ЛНР», вже була домовленість про обмін «на якусь там Наталію Іванову», яку захопили в Донецькій області.

Порошенко пообіцяв подвоїти зусилля для повернення СавченкоПрезидент Петро Порошенко назвав суд над Савченко фарсом і пообіцяв подвоїти зусилля для її повернення в Україну.

«Тоді Петро Олексійович став Президентом країни. Він тоді ще не зовсім розумів, як це взагалі відбувається. Все було домовлено. У якийсь момент сказали: ні, треба щоб Президент дав «добро». Я тоді взяв сестру Надії Савченко - Віру Савченко... взяв за руку і повів в Адміністрацію Президента. Ну, Президент не прийняв, прийняв Борис Ложкін (глава АП). Ми домовилися. Я розповів, за якою процедурою ми це робили, коли був Турчинов. Вони послухали і сказали, що у принципі так, вони згодні, але є нюанси, треба подумати. В результаті цей обмін не відбувся, тому що Порошенко не дав добро на цей обмін», – заявив Корбан.

Домовленості про обмін, коли Савченко ще була у Луганській області, були досягнуті під час переговорів з Ігорем Безлером (колишній ватажок бойовиків «ДНР»), уточнив Корбан.

«Вона була ще в Луганській області. Я зв'язався з Безлером. Він сказав: не питання, можемо поміняти – я її заберу звідти, мені потрібна якась Наталія Іванова, яка тут... вона в Києві сиділа», – заявив Корбан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: