Іншого варіанту звільнення Савченко, крім обміну, не існує – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

В РФ починали справу Савченко з розрахунком на розкаяння, але не врахували її характер.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Петро Олещук, аналізуючи інформацію про те, що Надія Савченко підтвердила сухе голодування.

«ЇЇ рішення можна зрозуміти, але це не подіє на Росію, особливо враховуючи заяви її адвокатів про те, що начебто є попередня домовленість, що вона може бути обміняна на російських військовослужбовців, затриманих у нас. Очевидно, якщо Савченко піде на такі кроки, РФ, скоріш за все, відмовиться від обміну», – розповідає експерт.

Звісно, в неї справедлива позиція й точка зору, але потрібно розуміти, що іншого варіанту, щоб її звільнити, просто немає.

Експерт розповів, які сценарії може готувати РФ у справі СавченкоПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що прокуратура РФ просить засудити Надію Савченко до 23 років позбавлення волі.

«Коли в РФ розпочинали цю справу, вони, ймовірно, розраховували на варіант, що буде помилування після вироку. Але вони не врахували характер самої українки», – підкреслив Олещук.

«У РФ очікували показати розкаяння українського карателя, засудити її, але потім помилувати. В цій ситуації саме помилування може для них мати ще більшу загрозу, тому що Савченко може, наприклад, від нього відмовитися. Щоб безпосередньо можна було когось помилувати, необхідна одна ключова умова: цей хтось має сам звернутися з проханням про помилування. Савченко на це не піде», – проаналізував ситуацію Петро Олещук.

Додамо, що Надія Савченко попросила привезти її на засідання суду 9 березня, якщо вона залишиться живою.

Як повідомлялося, Савченко хочуть засудити до 23 років ув'язнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: