Звільнення Савченко дорого коштуватиме Україні – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Путін не подарує Савченко Україні й жодного жесту доброї волі від РФ чекати не варто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи судовий процес над Надією Савченко та заяву її адвоката про те, що після оголошення вироку політичний процес звільнення льотчиці буде більш активнішим.

«Після всієї тієї інформаційної кампанії, яка розгорталася в Росії, малоймовірно, що навіть після вироку буде якийсь жест доброї волі Путіна щодо Савченко. Путіна просто ніхто не зрозуміє. Буде складно пояснити виборцям таку тактику. Хоча при бажанні їм можна нав'язати що завгодно, але Савченко нам ніхто просто так не подарує», – розповідає політолог.

На його переконання, найбільш вірогідно, що Савченко будуть міняти, але не просто, а дуже дорого.

Експерт розповів, які сценарії може готувати РФ у справі СавченкоПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що прокуратура РФ просить засудити Надію Савченко до 23 років позбавлення волі.

«З технічної точки зору, не можна виключати, що в Кремлі ухвалять якусь постанову про помилування Савченко, але головним все одно буде фактор обміну», – констатував Олександр Палій.

Водночас політтехнолог Катерина Одарченко вважає, що російське інформаційне поле не може пускати інформацію про те, що термін скоротять або будуть якісь поступки.

«Це не в стилі управління Путіна», – підкреслила вона.

Додамо, що сама Надія Савченко заявила про те, що оголосить сухе голодування, якщо суд відкладатиме оголошення вироку.

Сторона обвинувачення вимагає для льотчиці 23 роки ув’язнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: