Висування Яресько на пост прем'єра можна розцінювати як хабар Заходу – експерт

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Перестановки в уряді не допоможуть випустити пару й жодним чином не розв'яжуть політичну ситуацію. У 2017 році Україні все одно доведеться йти на перевибори.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи інформацію про те, що на місце прем'єр-міністра розглядають кандидатури Володимира Гройсмана та Наталії Яресько.

«Цілком імовірно, що кандидатутра Гройсмана може бути реальною. Тим більше, що під Гройсмана є голоси у ВР. До того ж, він є членом команди Порошенка й у нього дійсно є особисті амбіції та бажання очолити уряд, що також важливо», – підкреслив політолог.

Щодо Яресько, то, на його думку, вона може бути прем'єром, але тільки не коаліційного уряду, а технократичного.

«Яресько не відчуває особливої відповідальності за українців, тому що їй не жити тут. Тим більше, що висунення Яресько може сприйматися як певний хабар Заходу», – розповідає він.

На думку політолога, перестановки можуть бути різними, але це все одно буде «косметичним ремонтом».

Як працюють міністри Яценюка? Дайджест КМУМайже половина обіцянок, які міністри нинішнього Кабміну роздали за минулий тиждень, стосуються економічної тематики.

«Впевненість є лише в тому, що урядова криза буде вирішена за рахунок «НФ», тому що їхні позиції є найбільш слабкими і вони вкрай не зацікавлені в перевиборах», – вважає Бортник.

Підсумовуючи, він зазначив, що яке б переформатування уряду зараз не відбулося, той рейтинг недовіри, що є, все одно призведе до перевиборів у 2017 році.

Нагадаємо, 16 лютого, після провального голосування за відставку Кабміну, з коаліції вийшли фракції «Самопомочі» та «Батьківщини».

Сам Арсеній Яценюк раніше заявляв, що дострокові вибори до Верховної Ради призведуть до економічного колапсу в країні, а минулого тижня спростував інформацію про те, що збирається йти у відставку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: