У «БПП» назвали можливих кандидатів на посаду прем'єр-міністра

Читать на русском
Нардеп від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Алєксєєв дав можливий прогноз подальшого розвитку політичних подій в країні
Сергій Алєксєєв

У разі, якщо Арсеній Яценюк піде у відставку «заради інтересів країни», очолити уряд може або міністр фінансів Наталія Яресько, або нинішній спікер парламенту Володимир Гройсман.

Про це сказав народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Алєксєєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

За його словами, обидві кандидатури є прийнятними для Верховної Ради. При цьому Алєксєєв зазначив, що питання персоналій є вторинним, оскільки на першому місці – програма співпраці та реформи.

Пинзеник натякнув, що відправити Яценюка у відставку буде непростоВ. о. глави регламентного комітету Верховної Ради розповів, у якому випадку Кабінет міністрів може бути відправлений у відставку.

«Україні потрібен уряд, який зможе співпрацювати з коаліцією, тому що це найголовніше, тому що у нас парламентсько-президентська республіка», – нагадав нардеп.

Алєксєєв також розповів про можливі варіанти переформатування парламентської коаліції. Зокрема, нова коаліційна більшість може бути сформована з фракцій «БПП», «Народного фронту» та «Радикальної партії», яка, за словами політика, повернеться до коаліції.

«Народний фронт», скоріш за все, залишиться в коаліції, незважаючи на те, що прем'єр-міністр може піти у відставку. Депутати з цієї фракції займають проєвропейську позицію та головне для них – інтереси країни, а не особисті політичні інтереси», – переконаний Алєксєєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: