Пинзеник натякнув, що відправити Яценюка у відставку буде непросто

Читать на русском
В. о. глави регламентного комітету Верховної Ради розповів, у якому випадку Кабінет міністрів може бути відправлений у відставку.
Павло Пинзеник

Відставка прем'єр-міністра Арсенія Яценюка можлива лише в одному випадку – якщо глава Кабміну сам напише заяву на звільнення.

Про це заявив перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради, нардеп від фракції «Народного фронту» Павло Пинзеник, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Лівий берег».

Як пояснив політик, на цей момент у регламенті Ради відсутні положення, які регулюють питання відставки прем'єра.

«Простіше кажучи, вона (відставка – Ред.) можлива тільки за його заявою. Всі інші варіанти не мають жодних юридичних підстав і є виключно елементом політичної боротьби», – заявив нардеп.

Відставка Яценюка: хто голосував проти?«Слово і Діло» вирішило детально продемонструвати, хто і як голосував за резолюцію недовіри Кабінету міністрів України.

Пинзеник також вважає, що зареєстрований сьогодні проект постанови №4123 про відставку Яценюка (авторства позафракційного Сергія Міщенка) порушує законодавство.

Нагадаємо, після невдалого голосування за відставку Кабміну кілька народних депутатів, чиї голоси не були враховані системою «Рада», заявили про необхідність повторного голосування. «Я натиснув зелену кнопку «за» відставку уряду, потім виявилося, що в мене та в Олени Сотник із «Самопомочі» картки не спрацювали», – розповів член фракції «Батьківщини» Ігор Луценко.

Нардеп від «БПП» Костянтин Усов також заявив про технічні несправності при голосуванні. «Система «Рада» взагалі не зафіксувала мій голос. Не просто помилково віднесла щось інше, а взагалі визначила, що я не голосував», – сказав політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: