МЗС ФРН намагається додати динаміки українській кризі

Читать на русском
Внутрішньополітичні конфлікти в Україні призвели до нездатності та незацікавленості уряду України в реалізації запланованих реформ. Серйозною перешкодою є й небажання РФ припиняти вогонь на сході України.
Голова МЗС ФРН Франк-Вал`єр Штайнмайер

МЗС Німеччини останнім часом помітно активізувало свої дії з урегулювання конфлікту на Донбасі, що показує, як сильно присутня війна в Україні в зовнішній політиці ФРН.

Про це пише політичний оглядач німецької газети Die Welt Даніель Фрідріх Штурм, повідомляє «Слово і Діло».

Як пише видання, цього понеділка, 29 лютого, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр надав Раді безпеки ООН програму ОБСЄ, в якій Україні відводиться особлива увага. Минулого тижня німецький міністр закордонних справ зі своїм французьким колегою Жаном-Марком Еро їздив до Києва. А вже цього четверга обидва міністри хочуть обговорити в Парижі ситуацію в Україні разом із главами МЗС Росії та України.

Однак політична криза «погіршує і без того критичну ситуацію в Україні й може в близькій перспективі змусити сумніватися в Мінських домовленостях».

Вибори на Донбасі можуть завершитися тим, що бойовики опиняться на Грушевського – експертПолітолог проаналізував заяву міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про те, що вибори на Донбасі мають відбутися в першій половині 2016 року.

В статті йдеться про те, що внутрішньополітичні конфлікти призвели до нездатності та незацікавленості уряду України в реалізації запланованих реформ. Серйозною перешкодою є й «недостатня готовність Росії до сьогодення та тривалого припинення вогню на сході України». Таким чином, не рухається й реалізація конституційного закону, і закону про особливий статус територій, і закону про амністію.

«Наразі є досить серйозні побоювання щодо того, що перебування в нинішньому становищі може в невіддаленій перспективі призвести до краху Мінських домовленостей, що виллється в нову ескалацію конфлікту або навіть у новий заморожений конфлікт у самому серці Європи», – робить висновок Штурм.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», лише виконання російською стороною Мінських домовленостей є передумовою для зняття санкцій з РФ.

Таку ж заяву зробив і глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, зазначивши, що Євросоюз не буде тягнути зі скасуванням раніше запроваджених проти Росії санкцій, але для цього російська влада має виконати Мінські угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: