РФ не виконує Мінські угоди – МЗС України

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту продовжувати санкції проти РФ.

Міністерство закордонних справ України заявило, що Росія не виконала жодної домовленості в рамках Мінських угод.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

У МЗС зазначили, що Україна своєю чергою продовжує поступове виконання всіх домовленостей, продовжує постачати природний газ та електроенергію на підконтрольні бойовикам території, здійснювати виплату пенсій та інших соціальних виплат українським громадянам на окупованій території Донбасу.

«Перебуваючи під постійними обстрілами, українські фахівці відновлюють інфраструктуру, пошкоджені газо- та водопроводи, лінії електропередач з метою забезпечення потреб цивільного населення», – кажуть у МЗС України.

США знову нагадали Росії про необхідність виконувати Мінські угодиГоловними умовами зняття санкцій з Росії залишаються виконання Мінських домовленостей і повернення Криму Україні.

Росія та контрольовані нею бойовики продовжують військові провокації, в тому числі із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї. Російські війська на Донбасі безперешкодно продовжують здійснювати ротацію, тренування та постачання через неконтрольовані ділянки державного кордону.

Досі СММ ОБСЄ не має повного, безпечного та безперешкодного доступу до територій, контрольованих Росією та проросійськими терористами. Жодних позитивних змін не відбулося і в питанні доступу місії ОБСЄ до кордону, і щодо встановлення зони безпеки, як це передбачено Мінськими домовленостями, для припинення та запобігання постачанням зброї та військ в Україну.

Росія іта її маріонетки постійно перешкоджають звільненню понад 130 українських заручників, утримуючи їх у нелюдських умовах, піддаючи тортурам і погрожуючи їм стратою відповідно до кримінальнго кодексу СРСР», – заявили у відомстві.

Сепаратисти продовжують порушувати Мінські угодиВ окремих випадках у відповідь на обстріл з боку бойовиків українські військовослужбовці змушені були також відкривати вогонь.

МЗС України закликало всіх держав-членів ООН вимагати від РФ виконання зобов'язань відповідно до Статуту ООН і міжнародного права, виконання в повному обсязі Мінських домовленостей і негайного припинення всіх актів агресії щодо України.

«Ми закликаємо міжнародну спільноту чинити максимальний тиск на Росію та зберігати санкції, поки Донбас і Крим не будуть деокуповані, а територіальна цілісність і суверенітет України відновлено», – резюмували українські дипломати.

Нагадаємо, бойовики так званих «Донецької та Луганської народних республік» продовжують обстрілювати українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: