Франція нагадала Путіну, що санкції з РФ знімуть тільки в одному випадку

Читать на русском
МЗС Франції закликав Росію почати виконувати Мінські угоди, якщо російська влада дійсно хоче, щоб ЄС зняв санкції з РФ
Жан-Марк Ейро

Євросоюз не буде тягнути зі скасуванням раніше введених проти Росії санкцій, але для цього російська влада повинна виконати Мінські угоди.

Про це в ефірі телеканалу France-3 заявив глава Міністерства закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро, повідомляє «Слово і Діло».

Глава французького дипломатичного відомства ще раз нагадав, що санкції ЄС щодо Росії можуть бути зняті «в недалекому майбутньому» за умови виконання конкретних обов'язків, які взяла на себе РФ у Мінську.

У Росії підрахували збитки від санкцій і падіння цін на нафтуРосійська економіка від санкцій і зниження світових цін на нафту за 4 роки за прогнозами впаде на 8,4%.

Як відомо, за рік з моменту підписання «нормандської четвіркою» у Мінську домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі, Кремль неодноразово звинувачував Україну в невиконанні мінських угод. При цьому у Путіна абсолютно безпардонно і публічно заявляють, що Росія не є учасником конфлікту, а тому не може нести відповідальності за події на Донбасі і дотримання комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей.

Підтвердженням цьому є нещодавня заява Путіна, який назвав «безглуздою» прив'язку санкцій проти РФ до угод, досягнутих у Мінську. «Пов'язувати зняття санкцій з боку ЄС з остаточним рішенням, доведенням до логічного кінця Мінського процесу сьогодні безглуздо, тому що, повторюю, не на боці Росії знаходиться цей м’яч», – заявив російський президент.

Нагадаємо, 1 лютого канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Росія повинна почати виконувати Мінські домовленості. В іншому випадку санкції проти РФ будуть продовжені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: