Угорщина не бажає продовжувати санкції проти Росії

Читать на русском
На думку Орбана, в кінці першого півріччя цього року можна чекати серйозної дискусії в ЄС щодо реалізації Мінських домовленостей.
Віктор Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступає проти автоматичного продовження санкцій проти Російської Федерації.

Про це він заявив у понеділок під час зустрічі з угорськими послами, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«В кінці першого півріччя цього року можна чекати серйозної дискусії в ЄС щодо реалізації Мінських домовленостей. Іншими словами, не буде автоматичного продовження санкцій проти Росії. Перед ухваленням нами (ЄС – Ред.) рішення має відбутися спокійний та об'єктивний аналіз Мінських домовленостей», – заявив Орбан.

Відзначимо, що це не перша подібна заява Орбана на посаді прем'єр-міністра Угорщини. Схожу думку Орбан висловив у середині лютого після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним під час візиту в Москву.

Таким чином, уряд Орбана намагається зберегти хороші відносини з Москвою в зв'язку з підписаною між Будапештом і Москвою в лютому 2014 року угодою на будівництво російським «Росатомом» двох нових енергоблоків на АЕС у місті Пакш. Під це будівництво РФ виділяє Угорщині міждержавний кредит в розмірі 10 млрд євро терміном на 30 років.

НАТО нарощує свої сили у Східній Європі через агресію РосіїНАТО планує до липня збільшити число міжнародних штабних елементів в Словаччині та Угорщині.

Як раніше заявляв голова правління альянсу «Нова енергія України» Валерій Боровик, влада Угорщини перебуває під впливом російської влади й одночасно є учасником політики європейського енергетичного сектора, тому й робить такі заяви, які начебто направлені на допомогу Україні. Однак слід розуміти, що вони не зможуть бути реалізовані через вплив Російської Федерації.

Нагадаємо, в листопаді минулого року уряд Угорщини ухвалив рішення про надання Закарпатській області України кредиту в розмірі близько 10 млн євро для створення якісної системи очищення води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: