Члени НАТО готові посилити підтримку ЗСУ – Муженко

Читать на русском
Начальник Генштабу ЗСУ заявив, що країни-члени НАТО готові надати більшу кількість радників, консультантів та інструкторів для підготовки наших військовослужбовців.

Представники військово-оборонних відомств держав Альянсу заявили про те, що готові нарощувати свою матеріальну допомогу Збройним силам України.

Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, який перебуває з візитом у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«По-перше, всі країни, з представниками яких були проведені 12 зустрічей, висловили свою підтримку Україні, по-друге, готові нарощувати свою присутність в Україні шляхом надання більшої кількості радників, консультантів та інструкторів для підготовки наших військовослужбовців», – заявив Муженко.

За словами керівника Генштабу ЗСУ, надання військового оснащення українській стороні планується на кінець першого та початок другого кварталів 2016 року.

«Йдеться поки про нелетальне озброєння. Це прилади спостереження, засоби зв'язку, медичне майно та низка інших позицій, які відображені в нашому запиті», – пояснив Віктор Муженко.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна може реформувати систему Міністерства оборони у відповідності зі стандартами та принципами побудови армії НАТО протягом трьох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: