НАТО нарощує свої сили у Східній Європі через агресію Росії

Читать на русском
НАТО планує до липня збільшити число міжнародних штабних елементів в Словаччині та Угорщині.

Міжнародні штабні елементи повинні бути повністю готові до саміту НАТО, який пройде у Варшаві на початку липня.

Про це повідомив командувач північно-східним корпусом НАТО генерал-лейтенант Манфред Хофманн, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Число штабних елементів на східному фланзі НАТО збільшиться. Наприкінці літа до чотирьох штабних елементів, які знаходяться в зоні моєї відповідальності і розташовані в країнах Балтії і Польщі, додасться ще два: один в Словаччині і один в Угорщині», – сказав Хофманн.

Ці два елементи будуть підкорятися південно-східному корпусу: один в Румунії і один в Болгарії, уточнив генерал-лейтенант, який відвідав Естонію для знайомства з міжнародним штабним елементом в Талліні.

Що можуть запропонувати Україна і НАТО один одному?Багато політиків обіцяли приєднання України до Північноатлантичного альянсу. Поступово Збройні сили країни переходять на стандарти НАТО, а також поглиблюють співпрацю із західними союзниками.

Він зазначив, що міжнародні штабні елементи повинні бути повністю готові до саміту НАТО, який пройде у Варшаві на початку липня.

За його словами, це одна з реакцій на поведінку Путіна в Криму і на Сході України.

«Ми покажемо, що НАТО прийшло, що не базами або військами, а військовими штаб-квартирами, здатними оперативно направляти і перевіряти війська союзників, яки прибувають. Ми тут, ми бачимо тенденції і здатні реагувати на них дуже швидко», – підкреслив генерал-лейтенант.

Командувач зазначив, що міжнародним штабним елементам в оновлених силах швидкого реагування НАТО буде належати вирішальна роль. У разі криз в їх завдання входитиме допомога військам, що прибувають і співпраця з приймаючою державою. Вони повинні координувати цю роботу, надавати військам інформацію про контакти і канали комунікації, а також відповідати за спілкування військ з політичним керівництвом і місцевими жителями.

Нагадаємо, раніше в Брюсселі вища ланка НАТО і командири штабів країн Альянсу шукали шляхи реформування для захисту від Росії та інших міжнародних загроз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: