Угорщина веде подвійну гру з Україною та Росією в питанні Південного потоку

Читать на русском


Голова правління альянсу «Нова енергія України» Валерій Боровик вважає, що будівництву Південного потоку буде перешкоджати «Газпром».

Так він прокоментував «Слову і Ділу» заяву голови енергетичної групи MVM Чаби Байї щодо готовності почати будівництво Південного потоку з України уже через півроку.

«Влада Угорщини знаходиться під впливом російської влади і одночасно є учасником політики європейського енергетичного сектора, тому й робить заяви, які начебто в допомогу Україні. Однак слід розуміти, що вони не зможуть бути реалізовані по причині впливу Російської Федерації», - вважає експерт.

На його думку, Угорщина зараз веде подвійну гру, щоб не налаштовувати проти себе «Газпром». В той же час, за словами Боровика, ідею з Південним потоком неможливо реалізувати, навіть через рік, не те, що раніше.

«Для того, щоб Південний потік став реальністю його потрібно вивести під дію третього енергопакету. Під дію третього енергопакету потрапляє «Газпром», який є кампанією, що виробляє, транспортує і продає газ одночасно. Інші європейські кампанії займаються лише одним напрямком. Як наслідок, «Газпром» не повинен брати участь у будівництві таких інфраструктурних об'єктів на території Угорщини», - пояснив Боровик.

Читайте також: Яценюк змусить переписати цінники на заправках

Нагадаємо, що раніше Президент України Петро Порошенко висловив переконання щодо необхідності запуску нових гідроенергоблоків в Новодністровську та Каневі, які позбавлять Україну від чужого вугілля і газу.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: