РФ визнала приєднання Китаю до фінансових санкцій проти неї

Читать на русском
Китайський фінансовий сектор фактично приєднався до санкцій проти Росії. Більше того, в спільних проектах китайці стали вимагати контролю над активами, чого раніше не було.

Китайські комерційні банки активно відмовляють російським компаніям і фізичним особам у видачі кредитів, а також змушують їх закривати рахунки та переводити кошти в інші місця, заявив виконавчий директор Ділової ради Росія-АСЕАН Віктор Тарусин.

Про це повідомляє «Слово і Дело», з посиланням на «КомерсантЪ».

За його словами, китайські банки вбудовані в глобальну економіку та цінують відносини з американськими банками, тому де-факто вони приєдналися до фінансових санкцій проти Росії.

У Росії підрахували збитки від санкцій і падіння цін на нафтуРосійська економіка від санкцій і зниження світових цін на нафту за 4 роки за прогнозами впаде на 8,4%.

Повідомляється, що російські експерти в якості двох основних проблем спільного бізнесу росіян і китайців бачать нерозуміння китайського менталітету та прагнення китайців до контролю над активами. «Зараз китайці стали вимагати в багатьох компаніях контроль, раніше цього не було», – зазначив Максим Соков, гендиректор компанії En+, розповідаючи про одну з операцій компанії. За його словами, китайський бізнес готовий інвестувати в російські підприємства, але вимагає 50%+1 голос в акціонерному капіталі.

Нагадаємо, що Росія зазнає збитків від санкцій, які на неї наклали західні країни в зв'язку з анексією Криму та військовими діями на Донбасі. Аналітики з Економічної експертної групи дійшли висновку, що протягом чотирьох років, починаючи з 2014 року, російська економіка втратить близько $600 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: