Експерт розповів, де й ким вирішуватиметься доля санкцій проти Росії

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо заяви Ангели Меркель про те, що санкції проти РФ будуть продовжені.
Кость Бондаренко

Німеччина не приймала рішення про запровадження санкцій і не їй вирішувати, продовжувати їх чи ні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи заяву Ангели Меркель в ході двосторонніх переговорів із Президентом України Петром Порошенком про те, що санкції проти РФ будуть продовжені, оскільки з її боку не виконуються пункти Мінських угод.

«Зустріч Порошенка з Меркель не є настільки важливою для нас, оскільки Німеччина вустами міністра закордонних справ сформулювала низку вимог фактично до України. Зокрема, формула Штайнмаєра передбачає необхідність проведення виборів на Донбасі», – вважає Бондаренко.

«Відповідно, Порошенко повинен був взяти на себе якісь зобов'язання в цьому процесі», – додав він.

Щодо санкцій проти РФ, то, як розповів політолог, днями раніше звучала заява французької сторони з посилом, що ані Німеччина, ані Франція не повинні визначати долю санкцій.

Про що домовлятимуться Порошенко та Меркель у Німеччині?Політолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Президент України Петро Порошенко сьогодні проведе двосторонні переговори з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«Це питання мають вирішувати в Брюсселі спільно європейські чиновники», – уточнив Кость Бондаренко.

«У цій ситуації заява Меркель – це просто позиція Німеччини в цьому питанні, але вирішуватися все буде в Брюсселі. Німеччина не приймала рішення про санкції для РФ, а все вирішувалося на рівні ЄС, відповідно, й знімати їх чи ні, буде вирішуватися також в ЄС», – пояснив експерт.

Нагадаємо, раніше голова представництва Євросоюзу в РФ підтвердила той факт, що діалог про скасування санкцій ведеться через різні робочі групи щодо Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: