ЄС продовжить санкції проти РФ через невиконання Мінських угод – Меркель

Читать на русском
Канцлер ФРН наполягає на виконанні російською стороною Мінських домовленостей і заявляє про продовження санкцій щодо РФ.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що виконання російською стороною Мінських домовленостей є передумовою для зняття санкцій з РФ.

Про це вона заявила на спільній прес-конференції в Берліні з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє «Слово і Діло».

«З огляду на те, що Мінські угоди досі не були імплементовані, нам доведеться й надалі продовжувати санкції проти Росії. Передумовою для скасування санкцій має бути виконання Мінських домовленостей, але наразі цього немає», – заявила Меркель

За її словами, мирні перемовини щодо врегулювання ситуації на Донбасі продовжаться у «нормандському форматі». Також, як стверджує канцлер Німеччини, попри нещодавно досягнуті угоди, проросійські бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню.

Мінські домовленості: очікування і реальність. РестроспективаКоротку історію того, як виконувалися та порушувалися Мінські домовленості з моменту їх підписання й до сьогодні, підготувало «Слово і Діло».

«Попри все, ми досі не бачимо режиму повного припинення вогню, тому ми повинні продовжити працювати в цьому напрямку. Ми спробуємо сісти й ще раз обговорити ситуацію в Донецьку та Луганську. Ми маємо домовитися про гарантії миру. Не є прийнятним, щоб реалізація Мінських угод здійснювалася лише завдяки одностороннім крокам України», – зауважила вона.

Крім того, за словами Меркель, Росія продовжує підтримувати бойовиків і постачає їм озброєння, а також військову техніку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: