У Росії підрахували збитки від санкцій і падіння цін на нафту

Читать на русском
Російські економісти підрахували, скільки РФ втратить від санкцій і різкого зниження нафтових котирувань на світовому ринку.

Російська Економічна експертна група дала оцінку фінансовим втратам РФ від економічних санкцій і падіння цін на нафту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російське видання «Ведомости».

Згідно з даними російських економістів Євсея Гурвіча та Іллі Прилепського, за 2014-2017 рр. втрати російської економіки складуть 600 млрд доларів. Від економічних санкцій Росія втратить за цей період близько 170 млрд доларів. Падіння цін на нафту обійдеться економіці РФ приблизно в 400 млрд доларів.

Навіть у Росії вже змирилися з тим, що ціна на нафту може впасти до $30 – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що парламент Ірану схвалив угоду щодо ядерної програми.

«Оцінки втрат капіталу від санкцій розраховані виходячи з ціни нафти 50 долл./бар., Експортних доходів – з урахуванням санкцій при такій же ціні в порівнянні з 100 дол/бар., на які орієнтується уряд як на середньостроковий рівень ще півтора року тому», – повідомляють експерти.

Скорочення валового припливу капіталу в РФ економісти оцінюють в 280 млрд доларів за 3,5 роки, з них 85 млрд доларів – це прямі інвестиції.

Також в експертній групі вважають, що вплив санкцій і падіння цін на нафту не просто сумують втрати російської економіки, а підсилюють один одного. В підсумку за 4 роки падіння російської економіки експерти оцінюють у 8,4%.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», 1 лютого на спільній прес-конференції з Петром Порошенком канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що ЄС продовжить санкції проти РФ за невиконання російською стороною Мінських угод.

Нагадаємо також, що на світовому ринку спостерігається рекордне за останній час зниження цін на нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: