МЗС Данії попередило Україну через, що можуть зняти санкції з РФ

Читать на русском
Міністр закордонних справ Данії Крістіан Йенсен заявив, що санкції для РФ можуть бути під загрозою зриву.

Міністр закордонних справ Данії Крістіан Йенсен заявив, що в Європі чекають ефективних дій і реальних реформ від України.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

За його словами, в Європі вкладають гроші й готові допомагати Україні, навіть розуміючи стан корумпованості країни, але при цьому хочуть бачити результат.

«Якщо Україна не проведе реформи, пов'язані з мінськими домовленостями, Європі буде дуже непросто продовжувати підтримку санкцій проти Росії», - сказав він.

«Україна має реалізувати реформи вже зараз, вона не може чекати», - наголосив Йенсен.

Раніше, Генеральний секретарь НАТО Йенс Столтенберг повідомив, що український уряд негайно має ухвалити Конституційні зміни в частині децентралізації та провести вибори на Донбасі.

Політолог Костянтин Бондаренко переконаний, що варіант розвитку подій для Донбасу за так званою «формулою Штайнмаєра» був обговорений давно, в тому числі на зустрічі Нуланд та Суркова, Меркель з Порошенко і, скоріш за все, саме цей сценарій буде реалізований.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що вибори на сході України пройдуть за українським законодавством, в процесі, який чітко відповідає міжнародним стандартам, у тому числі й стандартам ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: