Аваков збирається запустити групи швидкого реагування в 3 областях

Читать на русском
У МВС вирішили запустити нову систему реагування на виклики в сільській місцевості та невеликих населених пунктах.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що найближчими днями почнеться впровадження нового принципу організації роботи районних відділів і відділень поліції.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогоднішній старт нового етапу реформи МВС – результат нашого Самбірського експерименту з організації так званої «кущової системи». Крім того, ми близько року «обкатували» різні моделі нового алгоритму роботи в сільській місцевості в окремих районах п'яти областей у різних регіонах країни - Київській, Харківській, Львівській, Луганській та Донецькій», – написав Аваков.

За його словами, МВС завдяки партнерству зі спеціальною місією Європейського Союзу та експертною групою міністерства вибудувало нову систему реагування на виклики в сільській місцевості та невеликих населених пунктах. Аваков наголосив, що впровадження такої системи почнеться відразу в трьох областях.

«Найближчими днями ми починаємо впровадження нового принципу організації роботи районних відділів і відділень поліції відразу в трьох областях – Київській, Харківській і Львівській», – заявив міністр.

У Нацполіціі стартує програма спецпідготовки «лицарів честі»У Національній поліції стартує нова програма зі спеціальної підготовки майбутніх керівників структурних та територіальних підрозділів.

Як стверджує Аваков, почнеться ця реорганізація саме з Київської області. За даними МВС, на патрулювання малих міст і селищ регіону вже вийшли 83 нових групи в 11 територіальних відділах Київської області.

«За нашими розрахунками, всього буде сформовано 1476 груп швидкого реагування, в яких будуть задіяні 12 тисяч підготовлених поліцейських, навчених і здатних надати кваліфіковану допомогу», – підсумував Аваков.

Нагадаємо, вчора в місті Біла Церква, що на Київщині, почала свою роботу нова патрульна поліція, в якій уже впроваджена нова система груп швидкого реагування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: