З 10 обіцяних Аваковим бронемашин «Варта» Нацгвардія не отримала жодної

Читать на русском
До Національної гвардії та спецпідрозділу МВС України КОРД до кінця 2015 року так і не надійшло жодної з обіцяних Аваковим броньованих машин «Варта».
Арсен Аваков

Національна гвардія України не отримувала у 2015 році броньованих автомобілів «Варта», надати які до кінця 2015 року обіцяв міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Про це йдеться у відповіді прес-служби Нацгвардії на запит «Слова і Діла» щодо стану виконання обіцянки Авакова, яку він дав 7 грудня минулого року.

Тоді міністр уточнив, що Національна гвардія та спецпідрозділ МВС КОРД приймають на озброєння нову броемашину «Варта» виробництва підприємства «Українська бронетехніка» та білоруських інженерів. Планувалася передача до кінця 2015 року 10 таких авто. «Після польових випробувань в АТО буде прийматися рішення про закупівлю більшої партії бронемашин», –˜ додав тоді Аваков.

Однак реалізувати задумане виявилося важче, ніж сподівався міністр. Станом на середину січня спецпідрозділ МВС КОРД так і не був сформований. Кандидати на службу в ньому лише проходять навчання, тож про надання їм спецалізованої техніки наразі не йдеться.

Що ж до Національної гвардії, яка також мала отримати частину «Варт», то там стверджують, що поки машини не надходили. «Повідомляємо, що у 2015 році 10 бронемашин для Національної гвардії України не передавалися», – йдеться у листі прес-служби НГУ.

В цілому Арсен Аваков має вже 38 невиконаних обіцянок зі 149, зареєстрованих «Словом і Ділом». У рейтингу відповідальності членів уряду він посідає 10 місце серед усіх міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: