Порошенко та Яценюк зустрінуться з послами країн, які підтримали Абромавичуса

Читать на русском
Порошенко та Яценюк виступлять перед послами країн G7 із поясненнями ситуації навколо Кабміну.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні, 4 лютого, зустрінуться з послами країн-учасниць G7, щоб обговорити ситуацію, що склалася навколо Кабміну.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Корреспондент.net», зустріч анонсував посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

«Президент запросив послів країн G7 сьогодні, щоб разом із прем'єром нам пояснити шлях, як це буде», – сказав дипломат. За його словами, під час зустрічі обговорюватимуться питання, пов'язані з «урядом та реформами».

Він відзначив, що ситуація, яка склалася навколо українського Кабміну, не вплине на реформи в країні та фінансове співробітництво з іншими країнами та міжнародними інститутами.

«Те, що для нас важливо, – зберегти всі ці реформи, які вже проведені, та консолідувати суть реформ», – заявив посол.

Томбінський також зазначив, що очікує почути інформацію про ситуацію, що склалася: «Ми зацікавлені в інформації та поясненні від Президента та прем'єр-міністра, але впевнені, що це не спричинить жодних радикальних змін і шлях реформ не буде змінений».

Нагадаємо, вчора міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус подав у відставку й публічно звинуватив заступника глави фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в перешкоджанні роботі уряду. Слідом за резонансною відставкою міністра про своє звільнення заявили й заступники глави відомства Юлія Клименко та Максим Нефьодов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: