G7 закликала Україну ухвалити Бюджет, узгоджений з МВФ

Читать на русском
Посли країн-членів G7 ретельно спостерігають за процесом реформ в Україні та схвалюють дії уряду в цьому питанні.

Посли країн-членів G7 ретельно спостерігають за процесом реформ в Україні та схвалюють дії уряду в цьому питанні.

Про це йдеться в заяві послів країн-членів G7, повідомляє прес-служба посольства Німеччини в Україні на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Цього тижня у Верховній Раді відбудеться голосування щодо ключових елементів законодавства, в тому числі Державного бюджету на 2016 рік і доповнень до Податкового кодексу України. Посли країн-членів G7 закликають депутатів Верховної Ради підтримати пакет, запропонований урядом. Реформи, за якими Україна взяла на себе зобов'язання згідно програми її співпраці з МВФ, стануть вирішальним чинником відновлення економічної стабільності та повернення України на шлях до зростання й процвітання. Ми закликаємо депутатів Верховної Ради України до дбайливого виконання своїх повноважень, щоб не ставити під загрозу цю програму», – йдеться в повідомленні.

Також у заяві зазначається, що ухвалення збалансованого Держбюджету-2016 є важливим для партнерів України, які забезпечують фінансову підтримку країни.

«Ми схвалюємо й повністю підтримуємо зусилля уряду з досягнення дієвої домовленості, що відповідає реформаторським зобов'язанням України в рамках її програми співпраці з МВФ. Ухвалення збалансованого з фіскальної точки зору Бюджету є життєво важливим для оздоровлення української економіки та стабільності, а також для подальшого надання фінансової підтримки міжнародними партнерами України», – йдеться в заяві послів G7.

Нагадаємо, раніше депутати міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» запропонували до кінця року проголосувати за Бюджет тільки в першому читанні, а подальше голосування провести під час сесії в січні 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: