Айварас Абромавичус: smart-аналіз завдань на посаді міністра економіки

Читать на русском

Айварас Абромавичус пропрацював на посаді міністра економічного розвитку й торгівлі трохи більше року – з грудня 2014-го. Відтоді «Слово і Діло» зафіксувало 41 його обіцянку, більшість із яких він, до слова, виконав.

Реформаторські ініціативи Абромавичуса високо оцінив і Президент, який у своєму Twitter у середу ввечері зазначив: «Айварас підтвердив, що протягом всього часу роботи в уряді мав повну мою підтримку його реформаторських ініціатив, як безпосередньо, так і через Нацраду реформ. З могу боку таке сприяння гарантоване й надалі. Вважаю, що Айварас має залишатися міністром і продовжувати реформи. Він пішов думати».

Однак наскільки релевантними були його ініціативи міністра з точки зору Smart-критеріїв? «Слово і Діло» проаналізувало усі зареєстровані обіцянки Айвараса Абромавичуса за такими показниками, як конкретність, вимірюваність, досяжність, актуальність та визначеність у часі.

Середній коефіцієнт відповідності завдань МЕРТ smart-критеріям склав 4,2 бала за 5-бальною шкалою. При цьому найнижчу оцінку отримали ті ініціативи міністра та його команди, які стосувалися промисловості. Найбільш високо експерти оцінили завдання членів Міністерства в контексті роботи Кабміну – організаційні рішення, налагодження співпраці між державними органами, відкритість відомства тощо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: