Експерт пояснив, чому частина уряду повинна піти у відставку

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями з приводу інформації про те, що фракція Блоку Петра Порошенка має намір порушити питання про відставку трьох міністрів.
Олег Лісний

Цілком можливо, що це технологічний прийом або частина певних торгів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, віце-президент Аналітичного центру «Політика» Олег Лісний, аналізуючи інформацію про те, що фракція «БПП» має намір порушити питання про відставку глави МВС Арсена Авакова, міністра економрозвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса та віце -прем'єр-міністра – міністра культури В'ячеслава Кириленка.

«Зараз це може бути створенням для себе сприятливих переговорних майданчиків», – зазначив політолог.

Щодо запропонованих кандидатур на звільнення, то, за словами експерта, немає нічого дивного в тому, що названі саме ці прізвища.

«Економічна ситуація в країні є не найкращою, й успіхи Абромавичуса не так помітні для пересічної людини. Може у ВР і будуть питання щодо його звільнення, але у громадян – ні, оскільки всі бачать, на якому рівні перебуває економіка», – пояснює Олег Лісний.

«Це може бути або початком торгу, або відповідальним підходом до того, що в економічній сфері потрібно щось змінювати і якомога швидше», – додав політолог.

Щодо Кириленка, то після ситуації з його дружиною в нормальній європейській країні міністр повинен був би сам піти у відставку.

До звіту Кабміну в коаліції ще може статися багато несподіванок – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви Юрія Луценка про те, що в «БПП» готові й далі працювати з Яценюком за умови відсутності «битви партійних амбіцій» між прем'єром та більшістю.

Також експерт підкреслив, що не варто перебільшувати роль особистості в історії з МВС.

«Результат, який є, – це не особистий успіх Авакова, а командний результат, і якби на його місці був інший міністр, але при цьому працювала ця ж команда з реорганізації міліції, результат був би приблизно таким же. Не варто вважати, що якщо Аваков піде, то все пропало», – міркує Лісний.

Резюмуючи, політолог додав, що Аваков є серйозною фігурою в команді прем'єр-міністра. Він може піти у відставку в обмін на те, що Яценюк залишиться прем'єром, а на місце Авакова прийде хтось близький до команди Президента.

Нагадаємо, що сам Аваков раніше прокоментував свою відставку наступним чином: «Це означає ненадходження траншу МВФ, падіння гривні, газові проблеми, оплески з Москви, нефінансування армії. Ось чим це може бути».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: