Яресько: цього року ми дійсно почнемо повертати Крим

Читать на русском
Глава українського Мінфіну пообіцяла, що в 2016 році Україна задіє дипломатичні механізми для фактичного повернення анексованого півострова під юрисдикцію Києва.
Наталя Яресько

Уряд України має намір у 2016 році запустити дипломатичну ініціативу з повернення анексованого Криму.

Про це на економічному форумі в Давосі заявила міністр фінансів України Наталія Яресько, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Ми не згодні, що Крим пішов. Цього року ми дійсно починаємо активізувати процес з повернення Криму», – зазначила Яресько.

Експерт: якби всі європейські суди запрацювали, РФ перетворили б на банкрута за Донбас і КримСтокгольмський арбітраж, як і всі європейські судові інстанції, перебуває в стані «паралічу» щодо РФ.

Міністр фінансів підкреслила, що женевського формату для цього питання буде недостатньо. З цією метою планується залучення США, партнерів України з ЄС і країн-підписантів Будапештського меморандуму. «Ми розраховуємо на створення чогось більшого, ніж женевський формат, для того, щоб почати діалог про те, щоб повернути Крим Україні», – заявила вона.

Нагадаємо, що про необхідність нового формату переговорів щодо Криму говорив днями і Президент Петро Порошенко, назвавши оптимальним формат «Женева+1».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: