Раді пропонують посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Криму

Читать на русском
Нардеп Віктор Балога вніс до парламенту проект закону, який передбачає посилення відповідальності за публічне заперечення тимчасової окупації Криму та Донбасу.

Після історії з Coca-Cola, російська філія якої визнала український Крим частиною РФ, Верховній Раді запропонували посилити відповідальність за публічне заперечення тимчасової окупації територій України Росією.

Відповідний законопроект №3771 від 15.01.2016 зареєстрований на сайті парламенту, інформує «Слово і Діло».

Автором ініціативи виступив позафракційний народний депутат Віктор Балога. Цей законопроект передбачає механізм захисту національних інтересів у інформаційній та економічній сферах, пояснив Балога у себе в Facebook. Зокрема, визнання протиправними публічні заперечення тимчасової окупації Росією частини території України - Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, та виготовлення або розповсюдження матеріалів з таким запереченням.

«Можливо, когось це здивує, але в національному законодавстві відсутня відповідальність за заперечення окупації території України», – зазначив нардеп.

«Зрада наближається»: українців обурив російський Крим на карті Coca-ColaСоцмережі жваво обговорюють опубліковану російським спільнотою Coca-Cola карту Російської Федерації з включеним у неї включеним Кримом.

Крім того, документом пропонується надати Службі безпеки України повноваження ініціювати судову заборону на здійснення господарської діяльності компаній, які заперечують окупацію Криму.

«Хочу наголосити – це не боротьба з «Кока-Колою», бо банити якусь шипучку – це примітивний підхід. Потрібна система комплексної протидії компаніям, які заробляють на ринку України гроші, але не поважають нашу державу і наш народ. Так вчинила б кожна країна, яка має гідність», – резюмував політик.

Нагадаємо, адміністрація пабліку Coca-Cola у «Вконтакте» на вимогу російських користувачів опублікувала «виправлену» карту Росії, на якій Крим був вказаний як територія РФ. Не дивно, що оновлене зображення викликало обурення вже в української частини інтернету: адже, згідно з рішенням ООН, Крим все ще є частиною України, незаконно окупованою Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: